GYERE, JELENTKEZZ BE!
Vörösboros libacombok erdei gombával

Vörösboros libacombok erdei gombával

Beküldte: Lázár

ÉRTÉKELD!
OSZD MEG!
Megosztás Facebookon Megosztás Google Pluson Küldés e-mailben Nyomtatás

HOZZÁVALÓK

  • 6 darab libacomb
  • 15 dkg szeletelt vadgomba
  • 10 dkg vaj
  • fél liter vörösbor
  • 5 evőkanál étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál só

ELKÉSZÍTÉS -

A libacombokat kívülről bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával és kakukkfűlevelekkel. Ezután sütőtepsibe helyezzük, majd 200 C fokon 10 percig sütjük, aláöntjük a vörösbort, és letakarjuk alufóliával. Visszatesszük a sütőbe, és 170 C fokon 55 percig tovább sütjük.

Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, megpirítjuk az étolajon, majd hozzáadjuk a szeletelt gombákat, sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk. Miután a gombák már szépen megpirultak félrehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a vajat. A megpuhult libacombokról eltávolítjuk az alufóliát.

A vörösboros pecsenyelevet evőkanál segítségével zsírtalanítjuk, majd a vörösboros párolólevet a pirított gombákra öntjük. A libacombokat visszatesszük a sütőbe, és 200 C fokon szép pirosra sütjük - körülbelül 5 perc alatt. A pirított gombákat a vajjal és a vörösboros párolólével összeforraljuk, majd a libacombokra öntve, forrón tálaljuk.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
LEGFRISSEBB RECEPTJEINK
Vörösboros libacombok erdei gombával
Vörösboros libacombok erdei gombával
Tárkonyos libaraguleves
Tárkonyos libaraguleves
Brassói
Brassói
A tökéletes sült krumpli
A tökéletes sült krumpli